Preşedintele CJ solicită Ministerului Sănătăţii să urgenteze numirea unei echipe de conducere la SJU Târgu Jiu

Social

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Cosmin Popescu, le-a solicitat, luni, oficialilor din Ministerul Sănătăţii să urgenteze numirea unei echipe de coordonare la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu după ce managerul unităţii a fost confirmat cu noul coronavirus şi internat în Secţia de Boli Infecţioase.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Cosmin Popescu susţine că orice întârziere privind numirea unei echipe de conducere poate avea efecte negative asupra activităţii spitalului.

„În actualul context prin care trece Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu şi ţinând cont că, de o lună de zile, acesta a fost trecut din coordonarea Consiliului Judeţean Gorj în coordonarea Ministerului Sănătăţii (fiind transferată inclusiv activitatea de numire sau revocare a persoanelor care ocupă funcţii de conducere), solicit oficialilor din minister să urgenteze numirea unei echipe de coordonare la SJU Târgu Jiu. Orice întârziere poate avea efecte negative asupra activităţii spitalului”, a scris preşedintele CJ Gorj.

Săptămâna trecută, directoarea de Îngrijiri Medicale din cadrul SJU Târgu Jiu, o infirmieră şi o angajată de la Resurse Umane au fost depistate pozitiv la testul COVID-19. Ulterior, aproximativ 80 de angajaţi ai spitalului s-au autoizolat la domiciliu, fiind vorba de aproximativ 60 de angajaţi TESA şi 20 de cadre medicale. Duminică a fost confirmat cu noul coronavirus şi managerul unităţii medicale, Dumitru Vienescu, el fiind internat, alături de celelalte persoane infectate, în Secţia de Boli Infecţioase a spitalului.

Până în prezent, cinci angajaţi ai SJU şi unul de la Spitalul Municipal Motru au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

„Potrivit raportării Institutului Naţional de Sănătate Publică, la nivelul judeţului Gorj sunt 66 de cazuri confirmate cu COVID-19. Precizăm că, până în momentul de faţă, au fost confirmaţi cu COVID-19, în urma testelor prelucrate în cadrul laboratoarelor din ţară, 5 angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu şi o angajată a Spitalului Municipal Motru. Menţionăm că datele prezentate se pot modifica, în funcţie de evoluţia epidemiologică”, a precizat luni, într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Daiana Militaru. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.