7 tuneluri de dezinfecţie, donate de oameni de afaceri din judeţ – instalate la SJU, ISU şi SJA

Social

Un număr de şapte tuneluri pentru dezinfecţie, donate de un grup de oameni de afaceri din judeţul Gorj, au fost instalate la locaţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu, la Spitalul Târgu Cărbuneşti, la sediul Inspectoratului pentru Situaţi de Urgenţă (ISU) şi la cel al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), a anunţat, miercuri, pe Facebook, medicul Bogdan Niculescu.

Potrivit acestuia, cu ajutorul tunelurilor se va realiza mai uşor decontaminarea echipamentelor cadrelor medicale, a ambulanţierilor şi a paramedicilor, la întoarcerea din misiuni.

“Au sosit, şi sunt deja instalate, şapte tuneluri de dezinfecţie, donate de un grup de oameni de afaceri din Gorj! Aşadar, de astăzi (miercuri n.r.) se va realiza mai uşor decontaminarea echipamentelor cadrelor medicale, ambulanţierilor şi paramedicilor, la întoarcerea din misiuni. De asemenea, se reduce covârşitor rata de infecţie, la personalul medical, în momentul îndepărtării echipamentelor de protecţie. Cele şapte tuneluri de dezinfecţie au fost amplasate astfel: trei tuneluri la Spitalul Judeţean de Urgenţă, respectiv la Unitatea de Primiri Urgenţe, la Secţia de Boli Infecţioase şi la Spitalul 700, două tuneluri la Spitalul Târgu Cărbuneşti, un tunel la Serviciul Ambulanţă şi un tunel la ISU – SMURD”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Bogdan Niculescu, medic primar ortopedie traumatologie în cadrul SJU Târgu Jiu.

Totodată, el a reamintit că se fac eforturi ca, până la sfârşitul lunii, să fie dat în folosinţă laboratorul genetic cumpărat şi donat de oameni de afaceri gorjeni şi amplasat în curtea spitalului de la Pasarelă, unde este Secţia de Boli Infecţioase.

La iniţiativa unor medici din cadrul SJU Târgu Jiu, mai mulţi oameni de afaceri din municipiu au fost de acord să achiziţioneze o linie completă PCR, pentru testarea şi diagnosticarea certă a pacienţilor infectaţi COVID-19, şi să doneze respectivul laborator genetic unităţii medicale, cu titlu gratuit.

“Este o linie care va permite diagnosticul genetic şi pentru altă patologie infecţioasă pe viitor, deci este deosebit de utilă pentru un spital judeţean. (…) Am trecut în etapa următoare a proiectului nostru, şi anume am semnat contractul cu furnizorul şi am plătit avansul pentru linia PCR. Sperăm ca în 4 săptămâni să reuşim să devină funcţional. Continuăm împreună, le mulţumesc zecilor de prieteni care, prin donaţiile lor, fac posibilă realizarea acestui proiect”, a scris pe pagina sa de Facebook, la sfârşitul lunii martie, Bogdan Niculescu. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.