Dosar penal pe numele managerului SJU Târgu Jiu după ce a declarat că unitatea nu deţine un aparat PCR

Social

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu au deschis un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor pe numele managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), Dumitru Vienescu.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, urmare a unui articol apărut în mass-media şi în mediul on-line, un procuror din cadrul instituţiei s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de neglijenţă în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor, reţinându-se că managerul Dumitru Vienescu, deşi a afirmat public că SJU TârguJiu nu deţine un aparat PCR, pentru testarea şi diagnosticarea certă a pacienţilor infectaţi cu SARSCoV-2, ulterior, s-a constatat că în unitatea medicală există, de aproximativ doi ani, un aparat GeneXpert, aparat de tip PCR cu capacitate de testare şi diagnosticare certă a pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2.

“Totodată, s-a reţinut că era necesar, pentru punerea în funcţiune a acestui aparat, să fie achiziţionate kit-uri Xpert Epress SARS-CoV-2”, se precizează în comunicatul de presă. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.